lördag 2 juli 2016

Sanibel island

Cape coral ligger inte långt från den vackra ön Sanibel Island. Hit tar man sig via en bro ut på ön som ät världskänd bland snäckletare. Öns stränder är i stort sett skapad av massor av snäckskal. Det tog oss 30 min ut från vårt hus. 


På Sanibel får man direkt en karibisk känsla. Inga hus får byggas högre än trädgränsen och det gör nog sitt för den mysiga atmosfären. Allt är väldigt lummigt och på stränderna får ingen form av försäljning ske. Det passar mig med eftersom det blir lugnare på något sätt. 


 Vi plockade snäckor, solade och badade i ett par timmar innan vi for vidare mot nästa ö Captiva Island. De fina solstolarna fanns för övrigt i huset bara att ta med.




På Captiva Island var det ganska likt Sanibel fast lite mer exklusivt. Villorna mot havet liknade mer palats än villor. Funderar på vart de som har sitt sommarhus här bor övriga delen av året... Vi hade läst om en resturang på Captiva som rekommenderats som vi åt lunch på. Jag åt kycklingsmörgås och blev så glad att den inte serverades med pommes!! Är så trött på det så det kommer dröja innan det blir gott igen. Nu när vi har eget hus är det underbart att själva välja vad som står på kvällens meny. Ikväll ska vi laga ceasarsallad. 



Hur som helst var resturangen vi besökte kända för sin Keylime pie (som annars kommer från key west som vi kommer besöka senare). Vi delade på en bit och jag kan säga att den var himmelsk!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar