tisdag 14 juni 2016

New york

Vi vaknade före klockan men tvingade oss att ligga kvar några timmar för att orka med dagens schema. Efter kaffe och en dusch hade vi bestämt möte med familjen Lindström (som är vårt resesällskap) på taket av hotellet. Vilken utsikt! Vi var alla helt hänförda av utsikten!!



Vi åt lite munkar som uppstart på terassen och drog sedan iväg mot dagens upplevelser.  Första etappen var High line som är gamla järnvägsspår som går 15 meter över mark och som idag är omgjord till en lång stadspark mitt på Manhattan. Fantastiskt vackert och såå lugnt.  Bara skyskraporna runt omkring påminde en om att man var i new york.


Vid slutet av High line var tanken att vi skulle äta frukost på santander; ett ställe vi sett rekommenderats av flera på nätet som ett bra frukostställe. Det såg verkligen supertrevligt ut även om servitrisen inte var den trevligaste vi mött. En kort blick på menyn avslöjade att detta INTE var stället vi letat efter. Allt var rawfood..., kikärtspannkakor med avokado var inget dom lockade oss just nu, så pinsamt men sant är att vi fick säga som det var och helt enkelt gå iväg fast de ordnat iordning ett bord åt oss. Istället gick vi tvärs över gatan o fick oss en redig amerikansk frukost med allt vad det innebär för oss. 


Vi tog oss efter frukosten ned till battery park där vi sedan tog båten till Liberty Island och frihetsgudinnan. Det är häftigt att få se den så nära och vädret gjorde bilderna jättefina. Kvällen avslutades på steakhouse vilket gör att vi nu mer eller mindre rullat insäng efter fantastisk mat och en underbar dag i the big apple.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar