lördag 18 juni 2016

Washington DC

Vi vuxna + Wilma (som nästan är vuxen) gick upp lite tidigare och drog ned till Lincoln memorial. Det var lite folk men redan då otroligt varmt. Vi tog lite bilder och gick "hem" för att få liv i tonåringarna. De var snabbt klara och vi gick iväg för att äta frukost. Tuva vill inte gärna ha några "konstigheter" på sina mackor så hon beställde en ost och skink-smörgås. Då vi kom till vårt bord upptäckte hon snart att det blivit något fel då det ramlade ut både grönsaker och scrambled eggs ur mackan. De gjorde självklart en ny till henne och då fick hon två mackor istället. Hon är inte så stor i maten så efter en var hon mätt och funderade vad hon skulle göra med den andra. Pär sa att han tyckte hon skulle ge den till en hemlös och sagt och gjort knallade hon rakt över gatan till en hemlös man. Hon sa så fint till honom att hon hade en macka över och frågade om han ville ha den. Han blev sååå glad!!! Det värmde mitt hjärta att se henne göra den stackars mannen så glad!!
Därefter började vi vår sightseeing i Washington. Det är väldigt praktiskt att alla sevärdheter som är absolut måste ligger runt samma enorma gräsområde, the mall. Vi började i ena änden och Lincoln Memorial och tog oss sedan upp via Washington memorial (obelisken) till national air and space museum och så småningom Kapitolium.





Vita huset tog vi på tillbakavägen och då var det trötta barn. Hettan har varit enorm och enligt stegräknaren i telefonen har vi gått 2 mil idag. Vi har dock upptäckt att våra telefoner mäter lite olika... Trots att vi vuxna idag har gått lika långt har Pär idag av nån konstig anledning gått 2,2 mil (2 km längre än oss andra)... Då Maja upptäckte att man kunde mäta antal steg blev det ett fasligt springande på henne. Fram o tillbaka och hit och dit i över 30 graders värme. Allt för att vinna. Är man vinnarskalle så är man.



Det är andra gången i mitt liv jag besöker Washington och jag slås av samma sak den här gången. Det är så rent och fräscht överallt!! Verkligen rn fantastisk storstad jag gärna återvänder till. Imorgon besöker vi arlington heights och Pentagon innan vi far vidare mot Virginia beach. Kram till alla som läser detta hemma!!

3 kommentarer:

  1. Tuva Lisas gest till den hemlöse rör ett farmorshjärta💕

    SvaraRadera
  2. Ja det var gulligt av henne. Det är viktigt att vara tacksam för det vi har men också att visa omsorg om andra. Det kan hon💕 hoppas ni mår fint där hemma i sommaren! Kram

    SvaraRadera