torsdag 16 juni 2016

Streets of philadelphia

Vi lämnade idag new york med tåg för att på tidig förmiddag anlända Philadelphia. Efter incheckning på hotellet knallade vi vidare ut på Philadelphias gator. Det känns i benen att vi gått oerhört mycket dessa dagar.... Vi är duktiga på att ta pauser och det är ett måste för att orka och ha energi. Vi har kryssat fram åter över Philadelphia för att se det som måste ses då man är ett dygn här. Vi började i Reading market som är en enorm matmarknad. Vi kom mitt i lunchrusningen så det blev mest en snabbtitt då det finns så sjukt mycket av allt.


Trots vårt positiva tänkande om ett klarnande väder regnade det rejält när vi kom ut från Reading market. Trots att det är varmt i luften är det inte så gött att bli blöt av regn så på klädaffärer dress for less inköptes 3 paraplyer som vi trängde ihop oss under vår fortsatta rutt.


Till lunch intogs Philadelphias signaturrätt cheesesteak, vilket är en baguette med stekt strimlat kött och smält ost. 
Vi vandrade sedan vidare till independencehall där USAs självständighetsförklaring skrevs under 1776. Vi besökte också USAs äldsta beboeliga gata Elfreths Alley som var supergullig. Barnen var sedan sugna på att gå tillbaka till hotellet men vi vuxna kände att vi bara måste besöka Rockystatyn och trappan. Jag måste medge att framför allt mammorna i sällskapet var mest gnälliga och trötta den långa promenaden till Philadelphia art museum... Till slut flippade vi allihop och ragglade dubbelvikta av skratt fram längs gatorna. Jag har sagt det tidigare tonårstjejerna är fantastiska!!! De kämpar på trots att de inte vet vad det är vi ska titta på och bara är trötta och slitna i benen. Det är en fröjd att resa med dem allihop!! Nu är de nere på våning 5 och badar i poolen och jag ligger och vilar mina ömma fötter innan det är dags för middag. 






2 kommentarer:

  1. Så roligt att följa er resa. Till och med Leif har lagt en genväg till din blogg.Jag beundrar er alla som orkar gå så mycket.Men då får ni ju se mycket också. Kram

    SvaraRadera
  2. Vad kul att ni följer oss och att du kommenterar. Hoppas ni mår bra trots att det måste va jobbigt att m åkt hem. Kommer och kramar om dig om några veckor!

    SvaraRadera